— dinsdag 24 februari 2009, 08:55

Nieuwe informatie moordzaak Dando

De Londense politie Scotland Yard onderzoekt een claim van een veroordeelde crimineel van Servische afkomst, die zegt dat hij de moordenaar is van de populaire Britse tv-presentatrice Jill Dando. De man, die een gevangenisstraf van acht jaar heeft uitgezeten, zou tijdens een met alcohol overgoten feestje in Belgrado hebben opgeschept dat hij Dando in 1999 heeft geëxecuteerd op de stoep van haar woning als straf voor NAVO-bombardementen op Belgrado, in datzelfde jaar. Dando, die onder meer het misdaadprogramma Crimewatch presenteerde, werd in haar hoofd geschoten en was op slag dood. Een man die Dando enige tijd had gestalked zat uiteindelijk acht jaar gevangen, maar kwam toen vrij omdat er toch te weinig bewijs tegen hem bestond. Scotland Yard heeft de speurtocht naar de moordenaar van Dando nooit gestaakt. Het heeft de verantwoordelijke rechercheur opdracht gegeven het verhaal van de Serviër nader te onderzoeken.

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.