— maandag 24 november 2008, 08:38

BBC populair bij Nederlanders

De grote BBC zenders (BBC One, BBC Two en BBC World) genieten onder de Nederlandse kijkers een zeer grote bekendheid, dit blijkt uit een recent onderzoek. Zo'n 90 procent van de ondervraagden heeft van de zenders wel eens gehoord, BBC World komt op een percentage van bijna 80 procent. De top 5 van BBC programma's bij de Nederlanders bevat klassiekers: 1.Teletubbies, 2.Allo ‘Allo, 3.Top Gear, 4.Fawlty Towers en op 5.The Naked Chef. De Vlamingen noemden: 1. Teletubbies, 2. Allo ‘Allo, 3. The Naked Chef, 4. Eastenders en op 5. Robin Hood. De kwaliteit van de programma's wordt door 95 procent van de Nederlanders genoemd als de reden waarom men graag naar de BBC kijkt. 81 procent noemt ook het ontbreken van reclames en 70 procent stelt dat de ‘look & feel' van een zender belangrijk voor hen is.

Bekijk meer van

BBC
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.