banner anp

— vrijdag 20 maart 2009, 09:11

Nieuwe financieringsvorm lokale omroep

Er komt een nieuwe, nog niet gespecificeerde oplossing voor de financiering van lokale publieke omroepen, schrijft mediaminister Plasterk in antwoord op vragen van D66-Kamerlid Boris van der Ham. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) had Plasterk voorgesteld het geld voor lokale publieke omroepen via een 'integratie-uitkering' te verdelen. Plasterk noemde dat toen "in feite een voorstel om te monitoren" en een ongewenste methode. Er is nader overleg geweest tussen de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Binnenlandse Zaken en de VNG. "Dit heeft geresulteerd in overeenstemming over een oplossing die naar ik hoop tegemoet komt aan de wens van de Tweede Kamer", schrijft Plasterk. Details over de oplossing bevat de antwoordbrief van Plasterk niet, wel dat de financieringsvorm "zo spoedig mogelijk" in een separaat wetsvoorstel aan de Tweede Kamer wordt gestuurd.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.