— vrijdag 23 september 2011, 14:07 | 0 reacties, praat mee

Minder subsidie voor regionale omroepen

Ook de regionale zenders beginnen de bezuinigingsdrang van Den Haag te merken. Nadat eerder al RTV Utrecht en Omrop Fryslân bezuinigingen en reorganisaties aankondigden is het nu de beurt voor Omroep West en RTV Rijnmond. De provincie Zuid-Holland gaat bezuinigen en volgens Gedeputeerde Staten krijgt Omroep West volgend jaar 5 procent minder basissubsidie. Hierdoor loopt West in 2012 zo'n 1,1 miljoen euro mis. Vanaf 2013 loopt de korting op tot 10 procent; waardoor in totaal voor 1,6 miljoen euro wordt geschrapt. Directeur Gerard Milo van Omroep West voelt zich overvallen. 'Drie maanden voor het nieuwe subsidiejaar is laat', zegt Milo. 'Bovendien heeft de provincie geen vooroverleg gevoerd over deze bezuinigingen.' RTV Rijnmond krijgt in totaal 1,5 miljoen euro minder van de provincie Zuid-Holland. De omroep dreigt volgens Elsevier naar de rechter te stappen vanwege de bezuinigingen. Zuid-Holland zou een deel van het geld dat de provincie van het Rijk krijgt voor regionale omroepen achterhouden. Dat terwijl in de Mediawet staat dat zij het geld direct moeten doorsluizen naar de omroepen.

Bekijk meer van

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.