— maandag 18 juni 2018, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe baan voor Volkskrant-journalist Martijn van Calmthout

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Martijn van Calmthout vertrekt bij de Volkskrant. Hij start in september met zijn nieuwe baan bij Nikhef, het Nationaal instituut voor subatomaire fysica in Nederland.

Van Calmthout begon in 1991 als natuur- en sterrenkundige bij de krant en was ruim zeven jaar lang chef van de wetenschapsredactie. Hoofdredacteur van de Volkskrant noemt hem als geestelijk vader van katernen als Kennis en Wetenschap. Ook experimenteerde hij met het toegankelijk maken van wetenschap voor een breed publiek. Uit zijn koker kwam ook het ‘Van Calmthoutprotocol’, “dat de redactie verplicht bij berichten over wetenschappelijk onderzoek altijd ook een specialist uit het vakgebied te raadplegen die niet aan het onderzoek heeft meegewerkt, voor de nuance en tegen de borstklopperij”.

Zijn opvolger is ook al bekend: dat wordt wetenschapsjournalist George van Hal. De sterrenkundige schreef het boek Robots, Aliens en Popcorn over wetenschap in de film en werkte acht jaar bij het wetenschapsblad New Scientist. Meer bij de Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.