— woensdag 3 februari 2021, 13:36 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe aanvraagronde Tilburgs Mediafonds; voortzetting toegezegd na afloop pilot

Het Tilburgs Mediafonds meldt dat de vijfde aanvraagronde is geopend. Tot 1 maart aanstaande kunnen lokale journalisten uit Tilburg en omstreken aanvragen indienen voor subsidie op journalistieke projecten. Sinds het fonds werd opgericht hebben 16 projecten in totaal ruim 100 duizend euro aan steun gekregen. De gemeente wil wel door met het fonds, maar doet geen harde toezeggingen over de budgetgrootte. Laatste wijziging: 3 februari 2021, 13:39

Het fonds werd door de Tilburgse gemeenteraad als tweejarige pilot opgezet, met een fonds van 150.000 euro. De pilot loopt op 1 juli 2021 af, maar Tilburg heeft voorzetting van het fonds in het zogeheten Cultuurplan 2021-2024 opgenomen.

Onduidelijk is hoe groot het fonds de komende jaren zal zijn; de gemeenteraad heeft daar nog geen besluit over genomen. Ook is er een gat tussen juli 2021 en begin volgend jaar. Hoe dat half jaar overbrugd wordt, is ook nog niet bekend.

De vraag naar ondersteuning is vele malen groter dan het budget: eind 2020 lagen er 54 aanvragen voor een bedrag van 545.000 euro. Er zijn 38 aanvragen afgewezen. Omroep Tilburg kreeg (over 2019 en 2020) het hoogste bedrag toegekend: 22.285 euro voor een serie van 17 afleveringen van ‘De Nieuwsverdieping’, over achtergronden bij het nieuws.

Het Tilburgse Mediafonds maakte een filmpje over producties die mede mogelijk werden door een bijdrage:

 

 

Bekijk meer van

Tilburgs Mediafonds

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.