— vrijdag 4 maart 2011, 09:10

‘Niet solliciteren naar eigen functie’

Beroepsvereniging NVJ vindt dat Omroep West-medewerkers niet verplicht moeten worden om te solliciteren naar hun eigen functie. Dit schrijft de NVJ aan de directie van Omoep West. Eerder tekende de NVJ protest aan, omdat de omroep niet wilde spreken van een reorganisatie maar van een 'herinrichting van de redactieleiding'. Daardoor zou een sociaal plan niet nodig zijn. Hoewel een extern deskundige zal beoordelen of functies daadwerkelijk anders van gewicht zijn, houdt Omroep West vast aan een selectie op kwalitatieve gronden. Bovendien kan nog steeds een assessment plaatsvinden. "Het afbreukrisico van medewerkers neemt enorm toe", aldus omroepsecretaris Marc Visch. "Dit gaat vele malen verder dat een minder goede beoordeling krijgen. Het kan betekenen dat de medewerker zijn of haar baan kwijt is."

Bekijk meer van

NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.