— donderdag 1 oktober 2015, 16:33 | 0 reacties, praat mee

Nepwapen in vorm van paraplu kost Editie NL 300 euro

300 euro moet verslaggeefster Annemarie Landman van Editie NL volgens de strafbeschikking van het OM betalen voor het rondlopen met een paraplu met een handgreep in de vorm van een jachtgeweer.

Landman maakte vorige week een nieuwsitem op Amsterdam Centraal Station over modeaccessoires met wapens. De accessoires zijn overal vrij verkrijgbaar en ze wilde weten hoe daar op werd gereageerd. De Amsterdamse politie hield haar aan op verdenking van ‘het bezit van iets wat op een wapen lijkt’.

RTL bezint zich nog op het schikkingsvoorstel. Marrit Verveld, advocaat van Landman, liet eerder weten dat er ‘geen sprake is van verboden wapenbezit’. “De paraplu is in meer dan vijf webshops verkrijgbaar in Nederland, dus er is hier geen sprake van strafbaar handelen. Daarnaast is ze bezig geweest met het bedrijven van journalistiek.”

Bekijk meer van

Editie NL Annemarie Landman

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.