Tegel Beeld en Geluid

— maandag 11 mei 2009, 09:05

Nederlandse markt e-readers nog te klein

Nederlandse uitgeverijen zeggen klaar te zijn voor digitale distributie middels elektronische boekenlezers. Probleem is dat de Nederlandse markt daarvoor niet echt groot is. Sony en Amazon zijn de grootste aanbieders van de e-readers, maar de Reader en de Kindle zijn in Nederland nog niet te verkrijgen. NRC Media, onderdeel van PCM, begon ruim een jaar geleden met de verspreiding van NRC Handelsblad via de iLiad. Daarvan zijn inmiddels 2000 exemplaren verkocht. Volgens marketingmanager Charles Lansu is "het echt nog een nichemarkt. Het wachten is op grote partijen als Apple, Dell en Hewlett-Packard. Alleen zij kunnen de markt openbreken.'' De Telegraaf Media Groep (TMG) zegt ook te wachten op een grotere penetratie van de elektronische boekenlezer. Meer bij ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.