— vrijdag 7 november 2008, 11:58 | 0 reacties, praat mee

Journaliste ontvoerd in Afghanistan

Naar nu bekend is geworden is een Nederlandse journaliste bijna een week ontvoerd geweest in Afghanistan. Vandaag kwam het bericht naar buiten dat Joanie De Rijke, werkzaam voor het Belgische blad P Magazine, is vrijgelaten na vorige week zaterdag te zijn ontvoerd. P Magazine heeft na de ontvoering onmiddellijk de Belgische en Nederlandse autoriteiten ingelicht. Om veiligheidsredenen werd de ontvoering geheim gehouden, aldus hoofdredacteur Günther van Hassel. De Rijke is "emotioneel, maar fysiek is alles met haar in orde'', aldus Van Hassel. Ze bevindt zich op het moment in de Nederlandse ambassade in Kabul. De Rijke was eerder in actie in Afghanistan. Zo trok ze op met Nepalese Gurkha's, Britse elite-troepen, in Zuid-Afghanistan. Daarvoor vertelde ze voor de Vlaamse radio (met audio). Meer bij De Pers

Bekijk meer van

Afghanistan

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.