— maandag 5 augustus 2019, 08:25 | 0 reacties, praat mee

Nederlandse journalist paar uur opgepakt in Moskou

De Nederlandse journalist Joost Bosman werd zaterdag bij het verslaan van een demonstratie in Moskou opgepakt, maar hij mocht na een paar uur weer gaan. In totaal werden zo'n 600 mensen opgepakt.

De Russen voeren al drie weken lang iedere zaterdag actie tegen de in hun ogen oneerlijke en ondemocratische verkiezingen die op 8 september worden gehouden. Tijdens een charge van de mobiele eenheid werd Bosman gearresteerd. “Ik riep nog dat ik journalist ben en dat ik mijn accreditatie in mijn zak had. Ik heb deze toen laten zien, maar moest toch het busje in”, zei Bosman. De journalist werkt onder andere voor het AD, het FD en BNR.

Hij werd vervoerd naar het politiebureau. “Na twee uur word ik naar de gang geroepen. Ik kan gaan, zonder verhoor, zonder verklaring, zonder iets te hebben hoeven ondertekenen. “Excuses voor wat er met u is gebeurd”, zegt de agent, die me naar buiten laat en me de hand drukt. Ik verlaat het politiebureau, de andere onschuldigen in het ongewisse achterlatend.” Meer bij het AD / AD II

 

Bekijk meer van

Rusland Joost Bosman

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.