— donderdag 17 januari 2013, 12:11 | 0 reacties, praat mee

NDC mediagroep naar ideële stichtingen

NDC mediagroep, uitgever van Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden, komt in handen van een nieuwe eigenaar. Het is het consortium van twee ideële stichtingen: FB Oranjewoud en Je Maintiendrai en de bank ING. Partijen hebben hierover woensdag een principe-akkoord gesloten. Zij hebben de bereidheid en de wil om voor 3 februari af te ronden. Het is het sluitstuk van de ontmanteling van de holding NDC/VBK. Eerder zijn de boekendivisie VBK en de onderwijstak Thieme uit de holding gehaald. De noordelijke krantenuitgever stond sinds voorjaar 2012 in de etalage, omdat het moederbedrijf NDC/VBK gebukt gaat onder een schuld van €180 miljoen. Aflossing werd na het invallen van de economische crisis een onmogelijke opdracht. Bij NDC mediagroep werken 750 mensen. Hoofdredacteur Hans Snijder van de Leeuwarder Courant is ‘opgelucht’.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.