— dinsdag 22 juni 2010, 09:55

NCRV voor rechter om ontslag presentator

De NCRV moest zich maandag voor de rechter verantwoorden wegens het ontslag van presentator Emiel Sandtke van het nieuwe kinderprogramma ZappLive. Sandtke stapte naar de rechter nadat de NCRV ineens besloot in zee te gaan met één van hun vaste presentatrices Evelien Bosch. Santdke zou ingehuurd worden voor 17 afleveringen waar hij per uitzending een halve week werk aan zou hebben. Hij had voor deze nieuwe baan zijn werk als acteur bij de soap GTST opgezegd. Volgens de advocaat van de NCRV komt dit besluit deels voort uit een bezuinigingsoperatie en de komst van nieuwe omroepen. NCRV-directeur Gijs van Beuzekom voegde daaraan toe de presentatiekwaliteiten van Sandtke in twijfel te trekken. De rechtbankvoorzitter had geen goed woord over voor de manier waarop de omroep met de acteur was omgesprongen. "Een zéér ongelukkige gang van zaken en niet correct." Donderdag doet de rechtbank uitspraak. Meer bij de Telegraaf

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.