e learning nvj

— vrijdag 18 juli 2014, 09:07

NBC trekt journalist uit Gaza terug

In de Verenigde Staten en daarbuiten is verbaasd gereageerd op het besluit van nieuwszender NBC News om correspondent Ayman Mohyeldin uit Gaza terug te roepen. Naar de redenen erachter is het gissen, omdat NBC er zelf geen officiële verklaring voor heeft gegeven. Journalist Glenn Greenwald berichtte over het gedwongen vertrek van Mohyeldin, een Amerikaan met Egyptische achtergrond. Volgens een anonieme bron die Greenwald opvoert zou zijn besloten dat Mohyeldin, die voorheen ook voor Al Jazeera vanuit de regio berichtte, te persoonlijk betrokken is geraakt. Mohyeldin was op het strand bij Gaza City toen de Israëlische marine het strand onder vuur nam. Daar kwamen vier jongens tussen 9 en 11 jaar oud om. Via Twitter postte Mohyeldin foto's, achterhaalde de namen en sprak met de familie. Tijdens een live-reportage gaf Mohyeldin een indringend verslag van de aanval. In latere uitzendingen werd Mohyeldin niet meer gebruikt maar werd correspondent Richard Engel ingezet, die pas een paar uur eerder in Gaza was aangekomen. Op Twitter werd NBC via hashtag LetAymanReport Mohyeldin zijn werk te laten doen. Meer bij The Intercept

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.