— vrijdag 9 mei 2014, 09:20

‘Nader onderzoek fusie Ziggo/UPC’

De aangekondigde fusie tussen kabelgiganten UPC en Ziggo (waarbij de merknaam Ziggo gehandhaafd blijft) kan niet direct op steun vanuit Brussel rekenen. De Europese Commissie wil eerst 'diepgravend' onderzoek doen naar de effecten van de fusie, bericht het ANP. Toezichthouder Autoriteit Consument&Markt weegt de fusie eveneens op gevolgen voor de machtsverhoudingen op de Nederlandse kabelmarkt en keuzevrijheid voor consumenten. Dat in Nederland na de fusie minder aanbieders zullen zijn is voor Brussel aanleiding 'scherp' naar de plannen te kijken. Moederbedrijf Liberty Global zegt dat het geen geheim maakte van het feit dat de fusie - voorzien voor later dit jaar - pas doorgang zal vinden na goedkeuring van de autoriteiten.

Bekijk meer van

Europa

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.