— donderdag 9 september 2010, 11:01 | 0 reacties, praat mee

‘Naar rechter om omroepbezuinigingen’

Omroep Gelderland overweegt een gang naar de rechter, als een aangekondigde bezuiniging van rond tien procent (zo'n 1,6 miljoen euro) niet wordt geschrapt. Dat meldt dagblad Trouw. Het provinciebestuur van Gelderland wil bezuinigen, maar volgens omroepdirecteur Guus van Kleef mag de provincie zich helemaal niet bemoeien met de financiering van de regionale omroep.

Ook andere regionale omroepen zien zich geconfronteerd met provinciale bezuinigingsplannen.

Volgens Van Kleef staat de Mediawet aan hun kant. Staatssecretaris Van Bijsterveldt liet per brief weten dat provincies het rijksgeld voor omroepen slechts mogen doorsluizen.

Van Kleef wijst in Trouw op de onzekerheid die de dreigende bezuinigingen met zich meebrengen: is er geld voor noodzakelijke investeringen in multimedia?

Regiokantoren worden gesloten en samenwerking met andere partijen, zoals lokale kranten, staan op losse schroeven. Een deadline voor een gang naar de rechter noemt Omroep Gelderland niet.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.