persveilig seminar

— dinsdag 20 december 2022, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Musk: alleen betalende leden Twitter mogen stemmen over beleid

© Unsplash / Edgar Moran

Twitter laat voortaan alleen betalende abonnees stemmen over belangrijke beslissingen over het beleid van het socialemediabedrijf. Dat was een van de eerste boodschappen die topman Elon Musk via het platform de wereld in stuurde nadat in een Twitter-peiling de meerderheid voor zijn aftreden had gestemd. Laatste wijziging: 20 december 2022, 08:44

“Twitter zal die aanpassing maken”, antwoordde Musk op het voorstel van een twitteraar om voortaan alleen klanten van de betaalde dienst Twitter Blue te laten stemmen. Hij beloofde eerder Twitter-polls te houden over alle beslissingen rond het beleid van het techbedrijf.

Musk heeft nog niet gereageerd op de uitkomst van de poll waarin hij vroeg of hij moest blijven of vertrekken als hoogste bestuurder van Twitter. Ruim 10 miljoen mensen, oftewel 57,5 procent van alle stemmers, willen hem weg hebben.

De miljardair stelde de vraag kort nadat hij de finale van het WK voetbal in Qatar had bezocht, waar hij in het bijzijn van Donald Trumps schoonzoon Jared Kushner werd gefotografeerd. “Moet ik aftreden als chef van Twitter? Ik zal me houden aan de uitslag van deze poll”, schreef hij bij de peiling.

Nadat Musk met een groep investeerders Twitter had overgenomen voor 44 miljard dollar, nam hij de leiding over en ontsloeg ruwweg de helft van de werknemers. Een van zijn missies is om meer geld te verdienen aan het abonnement Twitter Blue, onder andere door blauwe verificatievinkjes uit te delen aan betalende leden. Adverteerders, de belangrijkste inkomstenbron van Twitter, trokken zich massaal terug na de komst van Musk. Hij waarschuwde al voor een mogelijk faillissement van Twitter door de wegvallende omzet.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.