— vrijdag 21 mei 2010, 08:58

Murdoch valt British Library aan

Zijn vader Rupert mag het dan vooral voorzien hebben op Google, James Murdoch heeft zijn pijlen gericht op de British Library. Die heeft plannen om de nationale krantencollectie te digitaliseren. De voorzitter van de Newscorp Corporation in Europa en Azië is van mening dat overheidsinstanties zich verre dienen te houden van auteursrechtelijk beschermd materiaal en het benutten van dergelijk materiaal voor commercieel gewin. Het archief van de British Library beslaat drie eeuwen aan lokale, nationale en internationale titels. Als het gedigitaliseerd is dan is het alleen beschikbaar tegen betaling. Overigens werd er ook aan Google gerefereerd. Mediatycoon Rupert Murdoch stelt vaak dat zoekmachines straks niet meer wegkomen met het gratis gebruik van dagbladcontent. Inmiddels zijn Google en Newscorp in gesprek over hoe de zoekmachine het Newscorp kan compenseren. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.