— dinsdag 18 november 2008, 08:51

Murdoch: krant heeft glorieuze toekomst

"Te veel journalisten lijken er een pervers plezier in te scheppen te piekeren over hun aanstaande ondergang", aldus mediamagnaat Rupert Murdoch. Hij sprak die woorden in een zondag uitgezonden redevoering onder de titel 'De toekomst van kranten: de dode bomen voorbij'. Volgens de president-directeur van het Amerikaanse mediabedrijf News Corp. is er glorieuze toekomst voor de krant, ook al zal die in de toekomst misschien niet meer op papier worden gedrukt. Mensen zijn nu hongeriger naar informatie dan ooit te voren, betoogde Murdoch. En kranten hebben een voorsprong op bloggers en andere nieuwkomers omdat ze het vertrouwen hebben van de lezers. Kranten moeten, kortom, van fysieke exemplaren veranderen in 'nieuwsmerken' die op verschillende manieren aan de man worden gebracht en flexibel van vorm zijn. Meer bij Elsevier / De Standaard

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.