anner smart octo

— donderdag 1 oktober 2015, 09:00 | 1 reactie, praat mee

Multiscope: Netflix én Popcorn Time populair

Wolfgang Kumm / EPA

Uit de Smart Electronics Monitor (SEM) van onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat 17 procent van alle Nederlandse huishoudens inmiddels over een Netflix-abonnement beschikt en de streaming film- en seriedienst intensief inzet. Minimaal negen op de tien gebruikers gebruikt de dienst wekelijks en kijkt dan gemiddeld 10,5 uur.

Het onderzoek bracht ook cijfers naar voren over Popcorn Time, een dienst die illegaal is maar toch bij 8 procent van de huishoudens wordt ingezet. Consumenten die het niet gebruiken twijfelen vanwege deze illegaliteit - maar ook het risico dat de dienst virussen zou kunnen bevatten. Wel bevat Popcorn Time een actueler aanbod van films en series.

Naast streamingdiensten onderzoekt SEM ook het gebruik van andere elektronische diensten (zoals Spotify of RTL XL) en meet het populariteit van elektronica zoals slimme televisies of kastjes die dat mogelijk maken van bijvoorbeeld Apple, KPN of Ziggo.

Bekijk meer van

Popcorn Time Netflix Multiscope

Praat mee

1 reactie

CherrySP, 1 oktober 2015, 18:18

Ik denk dat de percentage van de SEM niet echt klopt haast iedereen die ik spreek kent popcorn time heeft het over de nieuwe site van popcorn time http://popcorn-time-app.nl dus ik denk dat die 8 procent toch wel een stuk hoger ligt. Ik denk haast wel gelijk aan netflix.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.