— dinsdag 24 juni 2008, 09:00

Moordende journalist doodt zichzelf

De Macedonische journalist die van drie moorden wordt verdacht, heeft enkele uren na zijn arrestatie zelfmoord gepleegd. Vlado Taneski (56) was al in twee gevallen via DNA-materiaal aan de moorden verbonden; in een derde zaak bestonden er sterke aanwijzingen van zijn betrokkenheid. De politie onderzoekt nog of Taneski mogelijk bij een vierde moord betrokken was. In alle gevallen werden oudere vrouwen mishandeld, seksueel misbruikt en daarna gewurgd met telefoonsnoer. Taneski werd met zijn hoofd in een emmer water in de badruimte van de gevangenis gevonden. In zijn cel lag een handgeschreven briefje met ontkenning van betrokkenheid. Taneski hadover de moorden geschreven en voor die stukken zelfs met nabestaanden gesproken.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.