banner festival 23

— maandag 27 juni 2011, 13:51 | 0 reacties, praat mee

Jeugdlidmaatschap voor omroepen

Een meerderheid in de Tweede Kamer is voorstander van een speciaal jeugdlidmaatschap van de omroepen, zo bleek tijdens het mediadebat maandag. De fracties van VVD, CDA, SP en D66 willen daarmee voorkomen dat jongeren hun lidmaatschap opzeggen of geen lid willen worden. Verantwoordelijk minister Van Bijsterveldt vindt het plan prima, waarmee het er van komt. Aanvankelijk wilde ze de contributie voor omroepleden verhogen van 5,72 euro naar 15 euro per jaar. Veel omroepen hebben zich daar tegen verzet. Het jeugdlidmaatschap gaat 7,50 euro bedragen voor jongeren tot 25 jaar. Met name de mogelijke fusie-omroep Vara-BNN kan daar voordeel van hebben. Ouderenomroep Max had ook om een lager ouderentarief gevraagd. Dat komt er niet van. Laatste wijziging: 27 juni 2011, 18:38

Tijdens het overleg bleek dat de minister het voorstel om 200 miljoen euro te bezuinigen op de publieke omroep vrijwel ongeschonden door de Tweede Kamer krijgt.

Waarschijnlijk vindt er nog een kleine aanpassing plaats. Een kamermeerderheid van PVV, VVD en CDA is er voor nog maar drie mensen in Hilversum een maximum salaris van iets boven de Balkenende-norm te gunnen. Nu zijn dat nog 8 mensen.

De minister bleek niet af te brengen van haar voornemen de Wereldomroep snel onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken te brengen. Voorstellen tot vertraging wees zij af. Kort en duidelijk was ze ook over haar voornemen omroepen tot fusie te dwingen. Mochten omroepen dat niet vrijwillig doen, dan wijst ze aan welke omroepen moeten fuseren en weigeren ze, dan vervalt hun plek in het bestel.

Bekijk meer van

NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.