website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Modefotograaf door het stof na bewerking haar donkere actrice

Lars Pasveer — Geplaatst in diversiteit op Wednesday 15 November 2017, 08:47

Lupita Nyong'o op de cover van het novembernummer van Grazia UK naast de onbewerkte foto | Grazia UK / An Le

Lupita Nyong'o op de cover van het novembernummer van Grazia UK naast de onbewerkte foto | Grazia UK / An Le

Nieuws

Een modefotograaf heeft toegegeven dat hij en niet tijdschrift Grazia UK een omstreden wijziging in een foto heeft aangebracht. Voor de cover van het novembernummer van Grazia werd actrice Lupita Nyong’o gefotografeerd, maar in de uiteindelijke versie was haar knotje verwijderd. De actrice noemde dat een ‘eurocentrische blik’ op een schoonheidsideaal.

Fotograaf An Le (oorspronkelijk uit Vietnam) zegt dat hij een ‘monumentale vergissing’ heeft begaan door de foto zonder overleg met Grazia UK en Nyong’o aan te passen. “Ik ben zelf immigrant. Het is mijn plicht om de pracht aan diversiteit in deze industrie te promoten. Ik zal dat in mijn toekomstige werk nog meer benadrukken”, aldus Le.

Toen Nyong’o de wijzigingen zag, mobiliseerde ze haar volgers op sociale media om tegen zulke aanpassingen te protesteren. “Als ik op een cover sta ben ik zo blij met de kans om andere donkere, kinky-haired mensen - en in het bijzonder onze kinderen - te laten zien hoe mooi ze van zichzelf zijn”, schreef Nyong’o indertijd.

Fotograaf Le ging diep door het stof, maar benadrukte dat de wijziging niet hatelijk bedoeld was maar stamde uit “mijn eigen onwetendheid en ongevoeligheid over de constante minachting van gekleurde vrouwen door verschillende media.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

De orde van Chaos 2018