word studentlid

— dinsdag 15 juni 2010, 08:32 | 1 reactie, praat mee

Rechtszaak tegen Nederlands Letterenfonds

In het paleis van Justitie dient vandaag een proces dat de in Oosterbeek woonachtige misdaadromanschrijver Jac. Toes heeft aangespannen tegen het Nederlands Letterenfonds, voorheen het Fonds voor de Letteren. Met dit proefproces wordt geprobeerd "een einde te maken aan de discriminatie waarmee Nederlandstalige misdaadromanschrijvers zich zien geconfronteerd bij het aanvragen van financiële ondersteuning". Jac. Toes vroeg eind 2008 een werkbeurs aan voor het schrijven van Het Leugenarchief. De toekenning van die subsidie werd geweigerd omdat het fonds in eerder werk van Jac. Toes 'geen literaire kwaliteit' aantrof. Toes wordt ondersteund door de Stichting Rechtshulp Auteurs (de SRA) en uitgeverij De Geus. Advocaat Ruud Vos heeft een beroepschrift opgesteld dat de toetsingscriteria van het fonds en de wijze waarop ze worden toegepast aan de kaak stelt, vraagtekens plaatst bij de deskundigheid van de beoordelaars, en wijst op belangenverstrengeling. Meer bij Hoog en Laag / Ezzulia Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 19:21

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Kees Cornelder, 16 juni 2010, 00:29

Dapper, dit is wel de minste kwalificatie die auteur Toes kan worden toebedeeld. Hij gaat immers in tegen dat oppermachtige, kietel-je-mij-dan-kietel-ik-jou letterenfonds met een hoog Grachtengordelgehalte, dat enig in zijn soort is en geen enkele zegenrijke concurrentie te duchten heeft: inderdaad, monopolist dus.

Zou Toes door de rechter in het gelijk worden gesteld dan is de kans dat zo’n uitspraak een pyrrhusoverwinning is vrij groot.

De lieverds van het Letterenfonds zullen het Toes nooit vergeven dat hij hen dan middels de rechter als incompetent aan de kaak heeft gesteld.

‘Administratieve wraak’ is dan wat hij in de toekomst geheid tegemoet kan zien bij andere aanvragen, hoe goed ook gedocumenteerd en onderbouwd. Zo doen we dat in polderdepolderland.
Mbwuhhh

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.