— dinsdag 11 september 2012, 11:03

100.000 euro voor literaire tijdschriften

Het Cultuurfonds en het Nederlands Letterenfonds bundelen de krachten voor literaire tijdschriften. Volgend jaar stopt de subsidie voor papieren nummers, wat het einde kan betekenen voor de magazines. Om deze reden is de samenwerking tussen beide instanties opgezet. Per 1 januari 2013 start de regeling Digitale Literaire Projecten. Met een bedrag van 100.000 euro kunnen drie redacties in de lucht worden gehouden.

De regeling bestaat uit twee delen. Aan de basis staat de (ontwikkeling van de) digitale verschijningsvorm van het literaire tijdschrift. Dit deel wordt gefinancierd door het Letterenfonds. Het Cultuurfonds financiert op zijn beurt innovatieve plannen op het gebied van publieksbereik (live, debat, festival, papier) en het bereik van nieuwe lezers. Tot 8 november kunnen redacties een aanvraag indienen en hun plannen presenteren aan een commissie. Het initiatief staat open voor Nederlandse literaire tijdschriften, van oudgedienden tot nieuwkomers. Medio januari 2013 wordt de selectie bekendgemaakt. Kijk voor voorwaarden en andere informatie bij het Letterenfonds.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.