training eu starters

— dinsdag 11 september 2012, 11:03

100.000 euro voor literaire tijdschriften

Het Cultuurfonds en het Nederlands Letterenfonds bundelen de krachten voor literaire tijdschriften. Volgend jaar stopt de subsidie voor papieren nummers, wat het einde kan betekenen voor de magazines. Om deze reden is de samenwerking tussen beide instanties opgezet. Per 1 januari 2013 start de regeling Digitale Literaire Projecten. Met een bedrag van 100.000 euro kunnen drie redacties in de lucht worden gehouden. Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 21:11

De regeling bestaat uit twee delen. Aan de basis staat de (ontwikkeling van de) digitale verschijningsvorm van het literaire tijdschrift. Dit deel wordt gefinancierd door het Letterenfonds. Het Cultuurfonds financiert op zijn beurt innovatieve plannen op het gebied van publieksbereik (live, debat, festival, papier) en het bereik van nieuwe lezers. Tot 8 november kunnen redacties een aanvraag indienen en hun plannen presenteren aan een commissie. Het initiatief staat open voor Nederlandse literaire tijdschriften, van oudgedienden tot nieuwkomers. Medio januari 2013 wordt de selectie bekendgemaakt. Kijk voor voorwaarden en andere informatie bij het Letterenfonds.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.