banner festival 23

— maandag 8 december 2014, 10:54 | 0 reacties, praat mee

Minima­listische browser

De Russische zoekmachine Yandex heeft een toekomstvisie op de browser uitgebracht – en die toekomst is ronduit minimalistisch. Laatste wijziging: 8 december 2014, 11:58

De browser is een rechthoekig vlak, zonder noemenswaardige interface-elementen. De nog net uit het ei gekropen versie (voor Windows en OS X vanaf 10.8) laadt sites behoorlijk snel, maar bevat nog wel de nodige bugs.

Het opstarten onder Windows duurde vrij lang waardoor ik – ongeduldig klikkend – uiteindelijk Yandex drie keer opstartte. Handig is wel dat hij de meeste instellingen uit Chrome overneemt – mits je die browser gebruikt – en dan ook al je bestaande extensies overneemt. De browser baseert zich namelijk op de Chrome-broncode en kan dus direct worden aangepast met extensies.

Vooralsnog is de nieuwe Yandex leuk om te mee te spelen, maar nog niet rijp voor een Russische annexatie van de browserwereld.

browser.yandex.com/future/

Bekijk meer van

Yandex

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.