banner festival 23

— maandag 19 mei 2014, 09:13

Miljardenovername door telecombedrijf

In Amerika is er opnieuw een grote overname door een telecombedrijf. Het Amerikaanse AT&T neemt aanbieder van betaal-televisie DirecTV over voor 48,5 miljard dollar (35,4 miljard euro) in cash en aandelen, zo meldt AT&T. Inclusief de schulden van DirecTV komt het overnamebedrag uit op rond de 67 miljard dollar. Laatste wijziging: 9 november 2017, 10:13

Door de zet wordt AT&T in een klap een van de grootste spelers op de markt voor betaaltelevisie. AT&T zou er 26 miljoen abonnees van betaaltelevisie bij krijgen.

Het telecombedrijf moest wel een stap zetten om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden. Concurrent Comcast telde in februari 45,2 miljard dollar neer voor de overname van Time Warner Cable. Daardoor ontstond het grootste kabelconcern van de VS, met meer dan 33 miljoen miljoen klanten.

Overigens geldt voor beide overnames dat de Amerikaanse toezichthouder voor radio- en televisieuitzendingen Federal Communications Commission (FCC) nog goedkeuring moet verlenen.

Bekijk meer van

DirecTV AT&T

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.