Jodal

— maandag 16 mei 2022, 10:24 | 0 reacties, praat mee

Militaire nederlagen voor pro-Russische bloggers niet meer te negeren

Dronebeelden van afgelopen 13 mei. Een Russische poging een bruggenhoofd te slaan over over de Siverski Donets-rivier is mislukt, ten koste van veel militair materieel en mogelijk honderden soldaten | UAF Handout

Een mislukte poging van het Russische leger om de Siverski Donets-rivier over te steken heeft vorige week mogelijk honderden Russische soldaten het leven gekost. De nederlaag zou zo groot zijn dat Russische militaire bloggers hun woede erover niet kunnen verbergen, uniek in de gelijkgeschakelde binnenlandse Russische media. Laatste wijziging: 16 mei 2022, 10:56

Het Amerikaanse Institute for the Study of War in Washington becijfert, op basis van openbaar beschikbaar materiaal, dat mogelijk bijna vijfhonderd soldaten zijn omgekomen bij de mislukte oversteek. Ook zijn tientallen stukken materieel vernietigd, waaronder tanks en pontonbruggen.

Militaire bloggers op sociale mediadienst Telegram -  met miljoenen volgers - spreken van incompetent leiderschap. Kritiek op strategische keuzes en het gebrek aan meetbare vooruitgang na drie maanden oorlog is een wederkerend thema in hun commentaar. De New York Times maakte een leesbaar overzicht van prominente milbloggers en hun conclusies.

De krant stelt dat de nederlaag nabij de stad Bilohorivka een zorgvuldig onderhouden informatiebubbel van het Kremlin doorprikt. Het Oekraïense leger verwacht dat Rusland op korte termijn een tweede oversteek gaat proberen.

Bekijk meer van

Oekraïne

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.