— dinsdag 2 juni 2020, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Microsoft vervangt journalisten door robots

Microsoft websites vervangen redacteuren door AI robots. Het zou gaan bij Microsoft News en msm.com, meldt The Guardian. Er komt dan nauwelijks een mensenhand meer aan te pas om de homepages te onderhouden.

Volgens de verschillende media worden tientallen medewerkers ontslagen. Daarbij blijft Microsoft nog wel werken met enkele journalisten.

Microsoft zou nu een AI gestuurd systeem gebruiken om nieuws en verhalen te verzamelen. Op de nieuwspagina’s van Microsoft staan geen eigen verhalen maar een selectie van stukken uit andere media.

Microsoft meldt in een verklaring dat de nieuwe beslissingen niet veroorzaakt worden door de huidige coronacrisis pandemie. Of ook de medewerkers van de Nederlandse pagina worden ontslagen, is niet bekend.

Bekijk meer van

Microsoft

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.