data als kans

— dinsdag 14 september 2010, 14:39

Microsoft: andere aanpak piraterij nodig

Microsoft heeft aangekondigd dat het bestrijden van softwarepiraterij in onder meer Rusland op een andere manier wil gaan benaderen. De wijziging volgt op kritiek dat het huidige beleid repressie in de hand speelt. In Rusland zijn er meerdere invallen geweest bij kantoren van oppositiekranten en mensenrechtenorganisaties, waar autoriteiten onder het mom van een onderzoek naar softwarepiraterij computers in beslag namen. Microsoft heeft in het verleden zulke acties tegen niet veroordeeld, maar juist geprezen. Laatste wijziging: 14 september 2010, 16:48

Regeringsgezinde organisaties worden echter zelden tot nooit op illegale software gecontroleerd. Microsoft introduceert voor niet-overheidsgebonden organisaties (NGO’s) daarom speciale, gratis softwarelicenties. Verder komt er een speciale afdeling om specifiek Russische instanties te helpen bij het bewijzen dat de licenties in orde zijn.

Microsoft wil met het nieuwe beleid voorkomen dat het bestrijden van piraterij - zelfs onbedoeld -  als excuus voor repressie wordt gebruikt, schrijft topman Brad Smith.

Bekijk meer van

Microsoft

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.