Jodal

— woensdag 4 november 2009, 09:01

Mexicaanse misdaadjournalist gewurgd

In Mexico is eerder deze week misdaadverslaggever Bladimir Antuna García vermoord. Getuigen zagen hoe zijn auto werd klemgereden, Antuna uit zijn wagen werd gesleurd en met geweld meegenomen. Niet lang daarna werd hij in de buurt gewurgd teruggevonden. Bij zijn lijk zou een briefje zijn gevonden met een waarschuwing dat Antuna werd vermoord voor zijn artikelen en het feit dat hij als informant voor militairen had gewerkt. Een week eerder had Antuna in het dagblad El Tiempo de Durango geschreven over corruptie binnen het politiedepartement van Durango. Journalistiek werk in Mexico is levensgevaarlijk: volgens statistieken van het Newyorkse Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) zijn sinds 1992 al 29 journalisten gedood. Zeventien van hen werden gedood als vergelding voor hun werk - zeven journalisten zijn al sinds 2005 spoorloos. Antuna had meerdere doodsbedreigingen ontvangen, aldus zijn collega's. Laatste wijziging: 4 november 2009, 10:02

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.