— dinsdag 3 november 2020, 11:05 | 0 reacties, praat mee

Meerderheid gemeente Arnhem wil mediafonds

Een meerderheid in de gemeente Arnhem wil volgend jaar starten met een mediafonds om de lokale pers te ondersteunen. Het gaat om een proef van twee jaar, blijkt uit het voorstel.

Sterke lokale media zijn essentieel voor het functioneren van de lokale democratie, stellen de initiatiefnemers. Het fonds is bedoeld voor onderzoeksjournalistieke projecten die betrekking hebben op Arnhem. Jaarlijks is er 65.000 euro beschikbaar voor mediabedrijven en journalisten, meldt Omroep Gelderland. De kosten worden gedekt uit het budget voor cultuur.

Daarnaast krijgt de lokale omroep RTV Arnhem volgend jaar een extra subsidie tussen de 80.000 en 125.000 euro. RTV Arnhem zal na de financiële impuls moeten laten zien dat ‘de ingezette verbetering gestalte krijgt’. Als dat het geval is, kan de extra bijdrage structureel worden.

Bekijk meer van

Arnhem

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.