training eu starters

— donderdag 8 december 2022, 15:11 | 0 reacties, praat mee

Meer dan duizend journalisten, redacteuren en andere werknemers van The New York Times leggen werk neer

Meer dan duizend journalisten, redacteuren en andere werknemers van de Amerikaanse krant The New York Times hebben het werk voor 24 uur neergelegd om eisen voor hoger loon kracht bij te zetten. Het is volgens de vakbond NewsGuild of New York voor het eerst in meer dan veertig jaar dat een grote staking plaatsvindt bij de bekende krant. Laatste wijziging: 8 december 2022, 15:17

De actie volgt volgens de vakbond op het mislukken van contractonderhandelingen met The New York Times. De bond zegt dat de krant weigert de lonen flink te verhogen om zo de hoge inflatie te compenseren. The New York Times zei teleurgesteld te zijn over de “extreme actie” en dat er geen sprake is van een impasse in de onderhandelingen. De krant stelt dat er een goed loonbod is gedaan.

De stakende werknemers, onder wie ook mensen van afdelingen voor verkoop en advertenties, zouden van plan zijn om een protestactie te houden bij het hoofdkantoor van de krant in Manhattan. De bond stelt dat de leden bereid zijn alles te doen om de arbeidsvoorwaarden bij de krant te verbeteren.

Een woordvoerder van The New York Times zegt dat er voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om ervoor te zorgen dat de nieuwsproductie door kan gaan, zoals het gebruiken van buitenlandse verslaggevers en journalisten die geen lid van de vakbond zijn.

Bekijk meer van

New York Times

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.