Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 13 augustus 2020, 09:36 | 0 reacties, praat mee

Mediatycoon Sumner Redstone (97) overleden

Sumner Redstone in 1999, voor een bord met alle merken binnen zijn imperium | AP

In de Verenigde Staten is miljardair en mediatycoon Sumner Redstone op 97-jarige leeftijd overleden. Hij bouwde een imperium op met daarin onder meer CBS en Viacom, waaronder diverse klinkende namen vielen als de Paramount-filmstudio en MTV. In 2019 fuseerden CBS en Viacom weer, na eerder door Redstone zelf te zijn gesplitst.

Sumner Redstone’s dochter Shari leidt ViacomCBS. “Zij, en zij alleen, bepaalt nu de koers” van dat bedrijf, aldus zakenzender CNBC. De zender verwijst naar de aftakelende gezondheid van Redstone, die in 2017 zijn bestuurszetel bij Viacom opgaf.

Eind 2015 begon een ex-vriendin een rechtszaak om een ‘vrijwel oncommunicatieve’ Redstone wilsonbekwaam te laten verklaren, maar een vloekende tirade op video zou rechters hebben overtuigd dat Redstone haar bewust had gedumpt.

Er volgden ook rechtszaken met Redstone’s eigen zoon en ook ViacomCBS’ topvrouw Shari Redstone kon lange tijd niet met haar vader overweg. Tegenover CNN zegt Shari Redstone dat ondanks alles er altijd sprake van een wederzijdse liefde was.

Redstone bedacht de klassiek geworden zin content is king: zonder interessant aanbod zijn zenders en studio’s nutteloos. Meer bij ViacomCBS

Bekijk meer van

ViacomCBS Sumner Redstone

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.