— donderdag 29 december 2011, 11:56 | 0 reacties, praat mee

‘Medialandschap in 2012 grondig herzien’

De komst van Google-TV; Apple-TV en buitenlandse video-on-demand aanbieders als Netflix zullen het Nederlandse medialandschap in 2012 grondig herzien. Nederlandse video-on-demand aanbieders als Ziggo en UPC zullen daardoor hun prijzen van on-demand-films naar beneden moeten bijstellen. Live TV op de mobiele telefoon en tablets zal gemeengoed worden. Dat stelt het Nederlandse trendwatchers-duo Lieke en Richard Lamb, dat wekelijks zijn toekomstverwachtingen verkondigt op BNR Nieuwsradio. Ook het vervlechten van de echte wereld (IRL, In Real Life) en de virtuele wereld (internet, cyberspace) krijgt steeds meer vorm, voorspellen de Lambs.

Naast het gebruik van bijvoorbeeld de RFID-tags onder andere ook door veelvuldig gebruik van de QR-code (Quick Response). Dit is een ‘vierkante barcode’ waarmee men bijvoorbeeld naar een website kan springen. Zelfs in de vertrekhal op Schiphol liggen al tegels met daarop een QR-code die verwijst naar bijvoorbeeld een winkel in Schiphol Plaza.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.