banner festival 23

— donderdag 29 december 2011, 11:56 | 0 reacties, praat mee

‘Medialandschap in 2012 grondig herzien’

De komst van Google-TV; Apple-TV en buitenlandse video-on-demand aanbieders als Netflix zullen het Nederlandse medialandschap in 2012 grondig herzien. Nederlandse video-on-demand aanbieders als Ziggo en UPC zullen daardoor hun prijzen van on-demand-films naar beneden moeten bijstellen. Live TV op de mobiele telefoon en tablets zal gemeengoed worden. Dat stelt het Nederlandse trendwatchers-duo Lieke en Richard Lamb, dat wekelijks zijn toekomstverwachtingen verkondigt op BNR Nieuwsradio. Ook het vervlechten van de echte wereld (IRL, In Real Life) en de virtuele wereld (internet, cyberspace) krijgt steeds meer vorm, voorspellen de Lambs. Laatste wijziging: 29 december 2011, 13:19

Naast het gebruik van bijvoorbeeld de RFID-tags onder andere ook door veelvuldig gebruik van de QR-code (Quick Response). Dit is een ‘vierkante barcode’ waarmee men bijvoorbeeld naar een website kan springen. Zelfs in de vertrekhal op Schiphol liggen al tegels met daarop een QR-code die verwijst naar bijvoorbeeld een winkel in Schiphol Plaza.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.