— woensdag 27 november 2019, 10:42 | 0 reacties, praat mee

Mediafonds Groningen geeft geld aan zes projecten

© Foto: Pexels

Het Mediafonds van de provincie Groningen heeft dit jaar in totaal 93.000 euro toegekend aan zes journalistieke projecten die ingaan op Groningse onderwerpen. Dat maakte de provincie dinsdag bekend.

Het grootste deel van de subsidie is gegeven aan twee projecten. Stichting Beeldlijn ontvangt 31.000 euro om een documentaire te maken over het succes van het folkloristische dans- en muziekfestival Op Roakaldais in Warffum. Aan Moondocs is 41.000 euro subsidie toegekend voor een documentaire over de discussie rondom aanleg van twee windmolenparken in de Groninger Veenkoloniën.

Ook Het Dagblad van het Noorden, documentairemaker Willem de Haan, radiomaker Jelte Posthumus en het duo van fotograaf Corné Sparidaens en infographicsmaker Machtelt de Vries ontvangen subsidie van het Mediafonds. Thema’s die in hun projecten voorbij komen zijn 75 jaar bevrijding, gezondheidsrisico’s van laagfrequent geluid rondom windparken, podcasts met Groningse hersenwetenschappers en markante gebouwen in Groningen.

Bekijk meer van

Mediafonds Groningen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.