— woensdag 27 mei 2009, 09:08 | 2 reacties, praat mee

‘Mecom zwichtte voor druk COR Wegener’

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van Wegener heeft banken en eigenaar Mecom overtuigd om de activa van de Nederlandse bedrijven niet te verpanden. Dat staat in een document dat de COR onder personeel heeft verspreid. De COR was om advies gevraagd in de financieringsonderhandelingen die Mecom onlangs afrondde. Een verpanding zou hebben betekend dat banken, bij een eventueel faillissement van Mecom, de bezittingen van uitgeverij Wegener in delen zou mogen verkopen. De COR, gesteund door de Raad van Bestuur, liet weten dat een dergelijk risico onaanvaardbaar was. Noch de directie van Wegener, noch de medezeggenschapsorganen zouden tegen een dergelijke verkoop kunnen optreden. "Het voortbestaan van het bedrijf zou dan ernstig in gevaar kunnen komen", schrijft de COR. De banken wilden daarop de gewenste zekerheid, die uit de verpanding zou voortvloeien, in een aparte 'inspanningsverplichting aan Mecom' opnemen. Ook daartegen werd met succes bezwaar gemaakt.

Bekijk meer van

Wegener Mecom

Praat mee

2 reacties

as, 27 mei 2009, 11:05

Gelukkig maar, want Mecom moet maar afwachten of zij zelf financieel hun broek op kunnen houden. Mecom geeft extra aandelen uit met 70% korting om zo 150 miljoen binnen te krijgen. Kun je nagaan dat Mecom zelf geen vertrouwen heeft in hun eigen activiteiten.

Lars Pasveer, 27 mei 2009, 11:52

In het originele bericht werd gemeld dat er een inspanningsverplichting was afgesproken. Dat berust op een vergissing. Ook die verplichting is na protesten geschrapt, laat de COR weten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.