— dinsdag 2 januari 2018, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Marconi Oeuvre Award 2017 naar Adam Curry

© Koen van Weel / ANP

Adam Curry krijgt dit jaar de Marconi Oeuvre Award. Dat maakte zijn vroegere radiomaatje Jeroen van Inkel vrijdag bekend in RTL Boulevard. De 53-jarige Curry, die in de Verenigde Staten woont, kreeg het nieuws te horen via Skype. Laatste wijziging: 2 januari 2018, 08:57

Volgens de jury van de Marconi Award ontvangt hij de onderscheiding omdat “hij niet alleen met Curry & Van Inkel een legendarisch programma neerzette, maar ook vanwege zijn nimmer aflatende drang naar vernieuwing en visionaire stappen op online gebied”.

Het radioprogramma Curry & Van Inkel was in de jaren tachtig te horen op de radio. De twee radiomakers introduceerden een geheel eigen stijl en praatten veel tijdens hun uitzendingen, terwijl dat in die tijd nog helemaal niet gebruikelijk was.

“Na Curry & Van Inkel is hij verder gegaan en heeft hij podcast op de kaart gezet. Dat is ook een vorm van uitzenden waar steeds meer mensen naar luisteren”, zei Van Inkel, die de oeuvreprijs in 2010 in ontvangst mocht nemen.

Op het Gouden RadioRing Gala op 25 januari worden nog meer radioprijzen uitgereikt. NPO Radio 2, Radio 10 en SLAM! maken kans op een Marconi Award in de categorie beste zender. De genomineerden voor de Marconi Award Aanstormend talent zijn: Bas Menting (Radio 538), Joost Swinkels (Qmusic) en Rob Janssen (3FM, AVROTROS).

Meer bij NOS / ANP via NU.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.