— dinsdag 23 juni 2015, 14:36 | 0 reacties, praat mee

Marcel Metze weg bij Onderzoeksredactie

Het bestuur van Stichting De Onderzoeksredactie heeft hoofdredacteur Marcel Metze aan de kant gezet. Pieter Elshout, directeur/uitgever van De Groene Amsterdammer, vervangt hem tijdelijk.

“Het bestuur heeft het vertrouwen in Marcel Metze opgezegd”, zegt secretaris Xandra Schutte van de stichting in een toelichting. “De beslissing is genomen na uitvoerig overleg. Het heeft te maken met verschillen in inzichten over het te voeren beleid.”

Schutte wil niet gedetailleerd ingaan op de breuk. “Ik vind het niet opportuun om dit via de media naar buiten te brengen. We moeten nog met elkaar in gesprek.”

Onderzoeksjournalist Marcel Metze wint momenteel juridisch advies in en wil daarom niet reageren. Hij was sinds de oprichting in januari vorig jaar hoofdredacteur.

De Onderzoeksredactie is een initiatief van De Groene en Metze. De kernredactie telt dertien journalisten. Zij werken in groepjes samen en werken voor mediabedrijven zoals De Groene Amserdammer, de Volkskrant, NRC Media, De Correspondent, het Brabants Dagblad, Argos en Tegenlicht. Ook leidt De Onderzoeksredactie jonge journalisten en wetenschappers op tot onderzoeksjournalist.

De meeste reportages verschenen afgelopen jaar in De Groene. Het opinieblad is medefinancier van De Onderzoeksredactie, die verder op de been wordt gehouden door donateurs en instellingen, zoals de Adessium Foundation en de Stichting Democratie & Media.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.