— vrijdag 26 januari 2018, 14:56 | 0 reacties, praat mee

Mannelijke BBC-presentatoren gaan akkoord met salarisverlaging

Carrie Gracie vertrok vanwege de ongelijke beloning tussen mannen en vrouwen bij de BBC, maar keert nu weer terug

Enkele vooraanstaande mannelijke presentatoren van de BBC gaan akkoord met een ​​loonverlaging na berichtgeving over de ongelijke beloning tussen mannen en vrouwen bij de Britse publieke omroep. Laatste wijziging: 15 september 2020, 14:25

In augustus maakte de BBC een lijst openbaar van werknemers die meer dan 150.000 pond verdienden. Daaruit bleek dat mannen voor hetzelfde werk vaak veel meer ontvingen dan hun vrouwelijke collega’s. Naar aanleiding van die ongelijkheid stapte China-correspondente Carrie Gracie op.

Jeremy Vine, John Humphrys, Huw Edwards en Nicky Campbell hebben nu ingestemd met een loonverlaging. Er worden nog gesprekken gevoerd met anderen, maar de verwachting is dat er nog meer mannelijke presentatoren akkoord gaan met een salarisverlaging. Volgens Vine moet de kwestie worden opgelost. “Ik steun mijn vrouwelijke collega’s die terecht hebben gezegd dat ze hetzelfde zouden moeten verdienen als ze hetzelfde werk doen.”

Volgende week verschijnen ook de resultaten van een onafhankelijk onderzoek dat is uitgevoerd naar de ongelijke beloningen tussen mannen en vrouwen bij de Britse publieke Omroep.

De BBC laat weten dat journaliste Carrie Gracie ook weer terugkeert bij de BBC in Londen, waar ze verwacht ‘een gelijke beloning te krijgen’. Ze zal volgende week ook voor een selecte groep parlementsleden verschijnen, samen met BBC-directeur Tony Hall, adjunct-directeur Anne Bulford en Fran Unsworth, directeur van nieuws en actualiteiten, om te praten over wat het bedrijf doet om de loonkloof aan te pakken.  Meer bij de BBC / The Guardian

Bekijk meer van

Carrie Gracie BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.