PersVeilig

— vrijdag 18 juli 2008, 08:59 | 5 reacties, praat mee

Make-over voor Rails

Het tijdschrift Rails van de Nederlandse Spoorwegen zal in zijn huidige vorm verdwijnen. Uit lezersonderzoek bleek dat een brede lezersgroep zich niet herkent in de huidige Rails. Het oudste relatiemagazines van Nederland was vanaf de jaren negentig een speelplaats voor jonge fotografen en vormgevers. "Eigenlijk werd het min of meer per ongeluk een hip blad voor de avant-garde", zegt Bonita van Lier, bladmanager NS. Adjunct-hoofdredacteur van Rails, Sylvia Meijer, vindt het jammer dat NS stopt met de huidige spoorglossy. "Ik ben bang dat NS er nu een echt pr-blad van wil maken." Binnenkort presenteren verschillende uitgeverijen een nulnummer. Het is onbekend wanneer de nieuwe Rails verschijnt, volgende maand verschijnt Rails in zijn huidige vorm voor het laatst. Meer bij NRC Laatste wijziging: 18 juli 2008, 10:35

Bekijk meer van

Praat mee

5 reacties

Tessa van den Esschert, 18 juli 2008, 11:14

Jarenlang heeft de NS ons opgeroepen de Rails aub in de trein te laten, zonder succes. Brave reizigers vochten bijna met elkaar om het allerlaatste, stukgelezen exemplaar. Bij de niet-zo-brave reizigers lag het blad thuis te pronken op de koffietafel. Fijn dat de NS nu met een structurele oplossing komt voor dit probleempje; maar is dit niet een gevalletje paard achter de wagen spannen? Reclameblaadjes die de mensen wel graag achterlaten - Spits, Metro, Dag - daar liggen de treinen toch al vol mee?

Simone de Blouw, 18 juli 2008, 13:38

Jammer! Ik zie in mijn treinen maar sporadisch een Rails liggen, maar ik kan er erg vrolijk van worden als ik er een tegenkom. Mooie fotografie, goed geschreven verhalen (de interviews!), fijne vormgeving, lekker hip. Ik kan me voorstellen dat het niet de hele doelgroep van de NS bedient, dus misschien is het een slimme stap - maar persoonlijk vind ik het echt een verlies.

Robert, 19 juli 2008, 19:28

Ze zullen er toch geen gratis krant van gaan maken… ;-)

Rieke, 14 oktober 2009, 15:30

IK MIS DE RAILS!!!

Marije, 14 oktober 2009, 16:11

Jaaaa, terug met de Rails!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.