word studentlid

— maandag 18 april 2016, 15:45 | 0 reacties, praat mee

Louis Stiller wint Groninger Persprijs 2015

Louis Stiller wint Groninger Persprijs 2015

Een reportage uit Vrij Nederland van journalist Louis Stiller over de aardbevingsproblematiek in Groningen heeft afgelopen zondag de Groninger Persprijs 2015 gewonnen. 'Hoe Warffum werd wakkergeschud' werd op 11 februari 2015 gepubliceerd. Laatste wijziging: 18 april 2016, 15:46

De jury prijst de wijze waarop het onderwerp van aardbevingen door gaswinning wordt geschetst: van schouderophalen via wanhoop en ontreddering tot het heft in eigen hand nemen.

Stiller ontvangt voor zijn prijs 1500 euro. Een extra prijs werd toegekend aan Sikkom, een stadsblog over Groningen. De productie ‘Van wie is de stad’ over de particuliere huursector in Groningen won 500 euro. Chris Bakker, Willem Groeneveld en Jacomine Melis en Bas van Sluis maakten de reeks.

“Een bijzondere productie. Niet perfect, maar het zit wél mooi in elkaar”, aldus de jury. Het Genootschap Groninger Persprijs had uit een totaal van vijftien inzendingen drie producties genomineerd. De Groninger Persprijs wordt gesponsord door RTV Noord en het Dagblad van het Noorden.

Bekijk meer van

Groninger Persprijs

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.