word studentlid

— vrijdag 1 mei 2015, 12:24 | 0 reacties, praat mee

Lodewijks weg bij Brabants Dagblad

Lodewijks weg bij Brabants Dagblad

Regio- en onderzoeksjournalist Ron Lodewijks verlaat het Brabants Dagblad. Hij is een van de zeventien journalisten die vertrekt nu de krant is overgenomen door de Belgische Persgroep. In een interview met het Brabants Dagblad blikt hij terug op een woelige periode voor de krant. Hoewel niet iedereen dat toen besefte, was een paar jaar geleden het Brabants Dagblad technisch failliet na het vertrek van investeerder Mecom. De kranten waren destijds voor te veel geld overgenomen door investeerder Mecom en dat moest verhaald worden op het krantenbedrijf. "Totale verwoesting van de regiojournalistiek. We hebben het toen redelijk weten te redden." Ook nu de Wegener-kranten zijn overgenomen door De Persgroep maakt hij zich zorgen. "Uiteindelijk zijn we voor een appel en een ei gekocht door De Persgroep die er 180 journalisten uitgooit ineens. Nog nooit vertoond in de journalistiek". Laatste wijziging: 3 mei 2015, 12:03

Per 1 mei vertrekken grote aantallen journalisten bij de Wegener-kranten. De krant moet dus meer gemaakt worden door freelancers. Waar volgens het Waakhonden-overleg, waarin journalisten van de Wegener-titels informatie uitwisselen, nog geen goede tarieven voor zijn afgesproken. Lodewijks, ook vertrekkend voorzitter van dat Waakhondenoverleg, komt ook nu weer op voor freelancers. “We hebben het maximale eruitgehaald [...] maar de tarieven die De Persgroep wil betalen zijn veeel te laag, daarmee koop je geen kwaliteit.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.