— vrijdag 1 mei 2015, 12:24 | 0 reacties, praat mee

Lodewijks weg bij Brabants Dagblad

Regio- en onderzoeksjournalist Ron Lodewijks verlaat het Brabants Dagblad. Hij is een van de zeventien journalisten die vertrekt nu de krant is overgenomen door de Belgische Persgroep. In een interview met het Brabants Dagblad blikt hij terug op een woelige periode voor de krant. Hoewel niet iedereen dat toen besefte, was een paar jaar geleden het Brabants Dagblad technisch failliet na het vertrek van investeerder Mecom. De kranten waren destijds voor te veel geld overgenomen door investeerder Mecom en dat moest verhaald worden op het krantenbedrijf. "Totale verwoesting van de regiojournalistiek. We hebben het toen redelijk weten te redden." Ook nu de Wegener-kranten zijn overgenomen door De Persgroep maakt hij zich zorgen. "Uiteindelijk zijn we voor een appel en een ei gekocht door De Persgroep die er 180 journalisten uitgooit ineens. Nog nooit vertoond in de journalistiek".

Per 1 mei vertrekken grote aantallen journalisten bij de Wegener-kranten. De krant moet dus meer gemaakt worden door freelancers. Waar volgens het Waakhonden-overleg, waarin journalisten van de Wegener-titels informatie uitwisselen, nog geen goede tarieven voor zijn afgesproken. Lodewijks, ook vertrekkend voorzitter van dat Waakhondenoverleg, komt ook nu weer op voor freelancers. “We hebben het maximale eruitgehaald [...] maar de tarieven die De Persgroep wil betalen zijn veeel te laag, daarmee koop je geen kwaliteit.”

Bekijk meer van

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.