— donderdag 24 januari 2013, 09:07

Lichte groei jaaromzet Ziggo

Kabelbedrijf Ziggo heeft vorig jaar een omzetgroei van 4 procent gerealiseerd, tot 1,536 miljard euro. De nettowinst steeg in het vierde kwartaal van 10,9 miljoen euro vorig jaar naar 70,4 miljoen euro. De gecombineerde drie-in-een-abonnementen (internet, televisie en telefonie) zijn steeds populairder, al is telefonie vooral om bereikbaar te zijn. Voor 2013 verwacht Ziggo dat het bedrijfsresultaat kan groeien met 2,5 tot 3,5 procent, al staan daar ook hogere uitgaven tegenover. Een van de plannen die het bedrijf heeft is de eigen abonnees te voorzien van nieuwe kabelmodems, die een deels openbaar draadloos netwerk gaan aanbieden. KPN heeft ook plannen in die richting. Het betekent dat in steden waar Ziggo veel abonnees heeft, er relatief eenvoudig een dekkend wifi-netwerk gebouwd kan worden. Meer bij De Financiële Telegraaf / Emerce / het Ziggo-persbericht (in .pdf en Engelstalig)

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.