training eu starters

— dinsdag 4 oktober 2016, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Lichaam Oerlemans vandaag naar Tripoli

© Harald Doornbos | ANP

Het lichaam van oorlogsfotograaf Jeroen Oerlemans wordt vandaag over de weg van de Libische stad Sirte naar de hoofdstad Tripoli gebracht. Vanuit daar gaat het stoffelijk overschot van de oorlogsfotograaf per vliegtuig naar Nederland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarover afspraken gemaakt met autoriteiten in Libië. Wanneer Oerlemans naar Nederland wordt gevlogen, is nog niet duidelijk. Laatste wijziging: 4 oktober 2016, 09:38

Zijn repatriëring is ingewikkeld omdat Nederland geen diplomaten in Libië heeft zitten, in verband met de onveiligheid in het land. Contacten moeten per telefoon, per e-mail en via een Libische medewerker worden gemaakt en onderhouden, zo meldt de NOS.

Oerlemans werd zondag in Sirte doodgeschoten door een sluipschutter van IS toen hij een weg overstak. Hij deed er verslag van de hevige gevechten die al maanden aan de gang zijn tussen IS en troepen die loyaal zijn aan de Libische regering. 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.