word actief nvj klein

— donderdag 1 augustus 2013, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Leve het papier!

De herwaardering van papier is begonnen! Laten we ophouden met de modieuze automatismen over de lofzang van de digitale media. Natuurlijk, we zitten midden in een transitie maar de hoofdrollen zijn nog niet verdeeld.

Als het aan Koos Staal ligt zal papier een voorname speler blijven. Nu zijn schuldgevoel over duurzaamheid is verdwenen omdat papier co2-­milieuvriendelijker is dan tablets ging hij met een kwinkslag én de krant van gisteren op pad.

Van de meeste oude kranten wordt opnieuw krantenpapier gemaakt.Maar een ander deel wordt opnieuw leven ingeblazen door inventieve en creatieve mensen. Dat levert verrassende resultaten; immers wie weet nog dat je met de krant, de ramen, na het zemen met spiritus, optimaal kan laten glanzen? En staan de tulpen slap? Rol ze op in de krant en leg ze op een koude plek weg, de volgende ochtend staan ze weer fier in de vaas.

Een mooi gebonden boek, de 2e druk zit eraan te komen en dat begrijp ik wel. 128 pagina’s vol met ervaringen van mensen, verzameld door de jaren heen.

Wat mij het meest bevalt, is dat Staal met humor de strijd aangaat waar de meesten somber naar de tenen blijven staren. Hij blijft de veelzijdigheid van papier benadrukken en dat levert hilarische quotes op: ‘Moet ik nu elke dag de telegraaf.nl uitprinten om mijn aardappelschillen weg te gooien en de kattenbak te verschonen.’


Koos Staal: De krant van gisteren. Uitgelezen hergebruik, ISBN/EAN 9789082094008. Het boek is te bestellen via www.staalduiker.com of via dekrantvangisteren@gmail.com

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.