website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Leer je werk presenteren

NVJ Academy — Geplaatst op dinsdag 26 juni 2018, 11:55

Agenda dinsdag 22 januari 2019, 10:00 - dinsdag 22 januari 2019, 17:00, NVJ Johannes Vermeerstraat 22 1071 DR Amsterdam

Deze training is gericht op journalisten en auteurs die willen leren hoe ze zichzelf en hun werk op een natuurlijke manier kunnen presenteren.

Je schrijft boeken of artikelen, columns en essays die in boekvorm verschijnen. In toenemende mate wordt van je verlangd dat je behalve schrijven ook je eigen marktkraam runt: je moet je werk weten te verkopen en in een boekhandel, een bibliotheek of op een festival een presentatie kunnen houden.

In deze training werken we aan de verschillende elementen die belangrijk zijn voor een goede presentatie. Na deze dag beschik je over een aantal handvatten die het je mogelijk maken om jezelf en je werk op een voor jou natuurlijke manier aan een publiek te presenteren.

Inhoud
Een succesvolle presentatie bestaat, behalve uit een goed inhoudelijk verhaal, uit verschillende verbale-, maar ook non-verbale elementen.

Daarmee gaan we deze dag aan het werk: hoe zorg ik voor een goede voorbereiding, zowel praktisch als inhoudelijk, hoe ga ik om met zenuwen, hoe gebruik ik mijn stem op een goede manier, welke non-verbale aspecten zijn van belang voor mijn presentatie en het maken van contact met mijn publiek.

De volgende thema’s komen aan bod:

Voorbereiding
Kern van mijn verhaal
Omgaan met nervositeit
Focussen en vasthouden
Voorbeelden van goede en slechte presentaties (niet om te kopiëren, wel om van te leren)
Contact maken met mijn publiek
Hoe breng ik alle elementen die bijdragen aan een goeie presentatie samen?

Voor wie
Voor journalisten en auteurs die graag meer vat willen krijgen op het presenteren van zichzelf en hun werk, zodat ze zich minder overgeleverd voelen aan een publiek, en die willen leren hoe ze zichzelf kunnen blijven ook al staan ze voor een zaal vol mensen.

Werkvorm
In de training wordt duidelijk gemaakt wat van belang is voor een goeie presentatie, en wordt er vooral praktisch gewerkt aan het verbale en non-verbale capaciteiten. Er is niet een recept, een dwingend format, Saskia Goldschmidt richt haar trainingen zo in dat iedere deelnemer zijn of haar eigen persoonlijke stijl kan ontdekken en kan oefenen. Daarom wordt er gewerkt in een kleine groep.

Na deze training
Heb je handvatten waarmee je je presentaties goed kunt voorbereiden, zowel praktisch als inhoudelijk, waardoor je met meer zelfvertrouwen voor een publiek kunt gaan staan.
Weet je wat je vooraf bij de optreedplek kunt afchecken, om te zorgen dat je kunt presenteren op een voor jou geschikte locatie en in een voor jou goede setting.
Weet je hoe je je persoonlijk goed kunt voorbereiden op een presentatie.
Weet je wat je kunt doen om je zenuwen in bedwang te houden.
Weet je hoe je contact kunt maken met je publiek.

Trainer
Deze training wordt gegeven door Saskia Goldschmidt (foto: Krijn van Noordwijk). Zij heeft vijfendertig jaar ervaring als theaterdocent, trainingsactrice en coach. In 2011 debuteerde zij en sindsdien schreef ze vier boeken. Na het verschijnen van ieder boek doet zij altijd een promotietournee in boekhandels, bibliotheken en theaters. Als trainer vindt ze het belangrijk een sfeer te creëren waarin deelnemers in vrijheid kunnen experimenteren en een eigen stijl kunnen ontwikkelen. Humor is daarbij onontbeerlijk.

Kosten
Prijs niet-leden € 260,- / Prijs 20% korting € 208,- / Prijs 30% korting € 182,- / Prijs ZZP 50% korting € 130,-
Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
Leden van de NVJ, NVF, Auteursbond, Nieuwspoort en De Coöperatie ontvangen 20% tot 50% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie
Maximaal 10 deelnemers
Bij de training zijn koffie/thee/frisdrank en een lunch inbegrepen.
Bereid je voor door een artikel of boek mee te nemen dat je wilt presenteren.
Maak een kort tekstje waarin je probeert de kern van wat je wilt presenteren te formuleren, in een paar zinnen.
Aan het eind van de training ontvang je een hand-out.

Incompany
Bij inschrijving van meer dan 6 personen van eenzelfde organisatie bestaat er de mogelijkheid om de cursus incompany te houden. Neem hiervoor contact met ons op via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of bel 020-3039 739.

Schrijf je hier in

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.