— woensdag 10 juli 2019, 09:37 | 0 reacties, praat mee

Ledenaantallen publieke omroepen met een miljoen gedaald

Afname van het aantal leden treft vrijwel alle omroepen binnen de Nederlandse Publieke Omroep | Jan Willem van Hofwegen / NPO

In de vijf jaar sinds de laatste telling uit 2014 hebben vrijwel alle publieke omroepen fors ledenverlies gelezen, meldt NRC. Alleen Omroep MAX noteert groei.

Van de 3,5 miljoen omroepleden uit 2014 zijn er nu nog 2,5 miljoen over.

De krant deed een rondgang bij omroepdirecteuren, die niet blij zijn met uitstel van de volgende ledentelling, voorzien voor eind dit jaar. Dat wordt nu mogelijk een jaar later, wat betekent dat de omroepen een jaar langer moeten doorwerven of volgend jaar een nieuwe campagne moeten starten.

De fusie-omroepen lijden het meeste verlies. Directeur Eric van Stade van AVROTROS reageert in NRC geïrriteerd op de suggestie van Slob dat deze omroepen harder moeten werken aan hun profiel. “Dat is een hele leuke. Eerst ons laten fuseren, en dan klagen dat we geen eigen gezicht meer hebben”, aldus Van Stade.

Andere ergernissen zijn Slobs voorstel om de contributie te verhogen (bedoeld om een meer betrokken ledenbestand te bouwen) en de weigering ‘leden’ op YouTube en Facebook mee te tellen. Meer bij NRC

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.