— woensdag 8 april 2009, 08:45

Lagere straf voor Iraakse schoenengooier

De gevangenisstraf van Iraakse journalist die zijn schoenen gooide naar de toenmalige Amerikaanse president George Bush is verlaagd. Een Iraakse rechtbank heeft de straf van Muntazer Al-Zeiditeruggebracht van drie naar één jaar omdat hij geen strafblad had. Een schoen gooien naar iemands hoofd, geldt als een zware belediging in de Arabische cultuur. Met zijn optreden werd de televisieverslaggever een volksheld in de Arabische wereld. En zijn actie vindt navolging. Een Indiase journalist heeft in New Delhi een schoen geworpen naar minister van Binnenlandse Zaken Palaniappan Chidambaram. Journalist Jarnail Singh behoort tot de religieuze minderheid van de Sikhs en had net daarvoor met Chidambaram een felle discussie gehad over de stopzetting van het onderzoek tegen de vroegere minister Jagdish Tytler. Die werd beschuldigd van betrokkenheid in de gewelddadige overvallen tegen Sikhs in 1984. Meer bij De Standaard / NOS Journaal

Bekijk meer van

Irak

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.