word studentlid

— vrijdag 30 maart 2012, 09:44 | 0 reacties, praat mee

Laatste papieren De Pers verschenen

Laatste papieren De Pers verschenen

Vandaag ligt voor de laatste keer een gedrukte De Pers in de bakken. Een digitale doorstart wordt onderzocht, maar is nog met veel onzekerheid omgeven. Na de doodstijding, eerder deze maand, stroomden van vriend en vijand steunbetuigingen binnen. De kwaliteit en eigenzinnigheid van De Pers werd niet bestreden - de mogelijkheid om een krant als De Pers levensvatbaar te runnen wél. De Pers speelt met een groot dossier en een dubbeldik printnummer nog een lovenswaardig journalistiek Nearer my God, to thee. Ben Rogmans blikt in het stuk 'Een krant om van te houden' terug op ruim vijf jaar De Pers. "Hoewel we in het begin nog zoekende waren naar onze eigen manier om het woord kwaliteitskrant te operationaliseren heeft de buitenwereld meteen begrepen waar het ons om te doen was", schrijft Rogmans. Laatste wijziging: 2 april 2012, 11:33

De Groene Amsterdammer stelt dat het einde van De Pers ons eraan herinnert dat goede bedoelingen en prima journalistiek geen garantie voor succes zijn: “De Pers was goed, maar kwaliteit kon de krant niet redden. Uiteindelijk gaat het bij een gratis krant om distributie, advertentiemarkt en kosten. En dus sterft, helaas, met de papieren editie ook een beetje het idee dat de journalistiek en de uitgeverij nieuwe businessmodellen kunnen ontwikkelen in een tijd waarin dode bomen onder druk staan.”

De website van De Pers blijft naar het zich laat aanzien nog in de lucht. zal op zaterdag niet langer worden bijgewerkt, meldt redacteur Peter Schong in antwoord op een vraag via Twitter. Wie vandaag geen laatste papieren editie wist te bemachtigen, kan een pdf-versie bekijken.

Bekijk meer van

Wegener

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.